Hrvatska – mala zemlja za odlične investicije u luksuzne nekretnine

luksuzne nekretnine

Predivna razvedena obala s više od 1200 otoka, kristalno čisto more, svjež zrak i mnogo sunčanih dana – zvuči kao dobra lokacija za odmor ili život, zar ne? Dobro došli u Hrvatsku, malu zemlju s odličnom ponudom luksuznih nekretnina.

Tržište nekretnina u Hrvatskoj, unatoč pandemiji u zadnje dvije godine, i dalje cvjeta i cijene još uvijek rastu, posebice na obalnom području. Isto tako, u zadnjih nekoliko godina porastao je i broj izgradnje luksuznih nekretnina koje će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Mnogi su svjesni kako se štednja u bankama ne isplati jer tada novac gubi svoju vrijednost pa se radije odlučuju za investicije. Tržište luksuznim nekretninama u Hrvatskoj je u začetku, no sve je više prepoznata potreba za takvom ponudom te se sve više investira u ovaj tip nekretnina.

Hrvatska je posljednjih godina prepoznata kao top destinacija koju posjećuju brojni bogati i slavni, što će biti još jedan poticaj i ostalima koji žele premium nekretninu na vrhunskoj lokaciji.

Brojni su benefiti kupovine nekretnine u Hrvatskoj

U usporedbi s ostalim mediteranskim zemljama, kao što su Španjolska, Francuska ili Italija, cijene u Hrvatskoj još uvijek su znatno niže, tako da je kupovina luksuzne nekretnine povoljnija. Mnogi su prepoznali ove pogodnosti te svake godine sve više stranaca kupuje nekretninu i čak dolazi živjeti u Hrvatsku.

Remote working na koji se mnogi odlučuju omogućio je rad iz udobnosti doma bez obzira na sjedište tvrtke, što je također pogodovalo potražnji za nekretninama na obali. Ta, tko ne bi volio zamijeniti boravak i rad u uredu s radom u vrhunski uređenoj vili s bazenom i pogledom koji puca na prekrasno Jadransko more i otoke?

Izvrsna povezanost i blizina

Hrvatska je smještena u samom srcu Europe te ima čak 9 zračnih luka koje su povezane s brojnim gradovima diljem Europe i svijeta. One nude i mogućnost slijetanja privatnih aviona te helikoptera. Obala ima uređenu infrastrukturu i vrhunske marine za privez plovila kako bi sve bilo nadohvat ruke. U istom danu moguće je popiti kavu u prekrasnoj vili na Jadranu, avionom odletjeti u shopping u Milano, te uživati u večeri na luksuznoj jahti u blizini Nacionalnog parka Kornati.   

Euro kao službena valuta

Početkom godine Hrvatska je uvela euro kao službenu valutu što će također donijeti brojne benefite. Snizit će se troškovi konverzije pri prodaji nekretnina, a prognozira se i snižavanje kamatne stope i trošak zaduživanja, čime će postati atraktivne za ulagače.

Ulaganje u infrastrukturu

Ova mala mediteranska zemlja ima mnogo potencijala kojega su prepoznale i lokalne vlasti te je, zahvaljujući brojnim EU projektima, u zadnjih nekoliko godina mnogo uloženo u infrastrukturu. Također, pojačano se radi i na uređenju zemljišnih knjiga, što će dodatno olakšati kupoprodaju nekretnina i investiranje u projekte.

Premium usluge za klijente

Davor Perišić, direktor Best Real Estate agencije za posredovanje luksuznim nekretninama, u intervjuu u slovenskim novinama Večeri rekao je kako su hrvatske nekretnine jako privlačne Slovencima. Osim toga, kazao je Perišić, Slovenci se u našoj zemlji osjećaju kao da su doma, što je jako bitno. Među strancima koji kupuju nekretnine u Hrvatskoj najistaknutiji su Slovenci, Nijemci, Austrijanci, Česi, Poljaci i Slovaci.

Best Real Estate za svoje kupce ima izvrstan izbor vrhunskih luksuznih nekretnina diljem Jadrana – od Istre do krajnjeg juga te na otocima. Riječ je o vrhunski projektiranim vilama, od kojih većina ima bazen te se nalazi na prostranim parcelama koje omogućuju potpuni mir i privatnost. Osim toga, nalaze se na vrhunskim lokacijama. Kupovina ovakve nekretnine odlična je investicija jer će, prema trendovima na tržištu, njezina vrijednost u budućnosti samo rasti.

Dio smo internacionalne grupacije

Našu kvalitetu u poslovanju i na tržištu prepoznala je i internacionalna grupacija Luxus Liegenschaften. Oni su odlučili s nama podijeliti strast da svojim klijentima pružimo samo premium iskustvo pri kupovini luksuzne nekretnine. Ako razmišljate o investiciji i kupnji luksuzne nekretnine u Hrvatskoj, slobodno nam se obratite. Radujemo se što ćemo vam pomoći.

Povezani blogovi i novosti