Best Real Estate ponovno u slovenskim novinama Večer!

Prošle godine imali smo priliku sudjelovati u razgovoru o aktualnoj situaciji na tržištu nekretnina u regiji objavljenom u slovenskim novinama Večer. Početkom ove godine ponovno smo imali tu čast. Naš je Davor Perišić, kao lice ispred Best Real Estatea, u nedavnom broju dnevnih novina Večer podijelio svoje tumačenje stanja na tržištu nekretnina na jadranskom području.

Uvijek je užitak razgovarati s novinama duge tradicije kao što su Večer

Nacionalne dnevne novine Večer jedne su od najčitanijih slovenskih tiskanih medija osnovane davne 1945. godine u Mariboru gdje im je i dalje sjedište. Po današnjoj nakladi nalaze se na čelu slovenskih izdavača dnevnih tiskovina, a osim tiskanog izdanja, mogu se pratiti i online na portalu te u digitalnom obliku.

Interes Slovenaca za hrvatske nekretnine samo raste, stoga je Davor Perišić bio počašćen što je njegov brend u slovenskim medijima priznat kao relevantno mjesto za odabir luksuznih nekretnina na jadranskoj obali. U Best Real Estate uloženo je mnogo godina truda i proučavanja tržišta nekretnina kako bi klijenti koji surađuju s nama dobili kvalitetne domove koji će ih usrećiti i zadovoljstvo je vidjeti da su taj entuzijazam i stručnost prepoznati u cijeloj regiji.

Povećanje slovenskog zanimanja za hrvatske nekretnine

Iako su Slovenci oduvijek imali interesa za nekretnine na jadranskoj obali, ulazak Hrvatske u schengensko područje te korištenje iste valute kao Slovenija od početka 2023. godine olabavili su mnoge psihološke kočnice koje su Slovenci još eventualno imali prije odluke za kupnju. Taj rastući interes motivirao je novinare dnevnika Večer da s CEO-om Best Real Estatea porazgovaraju kakvi su Slovenci kupci, što najčešće traže i kakva su predviđanja stručnjaka o cijenama kvadrata luksuznih vila na Jadranu nadolazećeg proljeća.

Na temelju svog dosadašnjeg iskustva sa susjedima, Perišić Slovence opisuje kao iznimno dobre goste i kupce. Prema njegovim riječima, upravo su Slovenci, uz Nijemce, Austrijance, Poljake i Slovake, prošle godine kupili najviše stanova i kuća duž jadranske obale. Najzanimljiviji su im dvosobni ili trosobni stanovi 300-500 metara od mora u Istri, Talijani radije kupuju na otocima, posebno na Cresu, dok je Slovacima, Česima i Poljacima sve zanimljivija Dalmacija.

„Čeka nas zanimljivo proljeće“, kaže Davor Perišić

Trenutno velik broj Slovenaca kupuje nekretnine u Hrvatskoj za osobne potrebe, a najviše su spremni izdvojiti za kvadrat u Dalmaciji. Iako je gotovo nemoguće točno odrediti prosječnu cijenu kvadratnog metra uz hrvatsku obalu i na otocima jer vrijednost nekretnine uz veličinu oblikuje i položaj te opremljenost, procjenjuje se da kvadratni metar kuća i apartmana tik uz more vrijedi od 5000 eura naviše.

Cijene nekretnina u Hrvatskoj, slično kao i u Sloveniji, snažno su porasle u posljednje tri godine. Hrvatski stručnjak za nekretnine to je pripisao visokoj inflaciji koja je posljedica trenutnog stanja u svijetu, a manje ulasku Hrvatske u schengenski prostor. Unatoč trenutnom zatišju, kako opisuje aktualnu situaciju na hrvatskom tržištu nekretnina, u Best Real Estateu očekujemo zanimljivo proljeće. Tada bi interes mogao značajno porasti što je potencijal i za nova poskupljenja. Sada je zato idealan trenutak da se dodatno informirate o ponudi planirate li uskoro ulagati u nekretnine na našoj obali. Za sva pitanja i dileme uvijek vam stojimo na raspolaganju!

Cijeli originalni članak na slovenskom jeziku možete to učiniti pročitati u online izdanju novina Večer.

Foto: Pixabay, Unsplash, novine Večer.

Povezani blogovi i novosti