Najnoviji trendovi u uređenju luksuznih nekretnina

luksuzna villa

Uređenje doma uvijek je velik izazov, a opremanje luksuzne nekretnine je pravi pothvat. Dizajneri i investitori u luksuznim nekretninama vole spajati razne vrste boja, uzoraka, materijala, stilova. Svaka godina donosi neke nove trendove u uređenju interijera. Od prošle godine u trendu je udobno, „cosy“ uređenje interijera, a slični se trendovi nastavljaju i u ovoj godini.

Dakle, na što bi trebalo pripaziti prilikom uređenja interijera, ali i eksterijera, posebno u luksuznim nekretninama – vilama i stanovima, u ovoj godini? I kako postići da svaki prostor odiše dozom luksuza? Bez obzira je li riječ o novogradnji ili adaptaciji starije nekretnine, je li riječ o kući ili stanu, postoje određeni trendovi uređenja interijera koje možete pratiti kako biste postigli što bolji efekt.

Best Real Estate pomoći će Vam pri odabiru nekretnine koja će zadovoljiti sve Vaše potrebe, kao i pri uređenju interijera. U nastavku Vam donosimo najnovije trendove za ovu godinu.

Sve je u detaljima

Iako se na prvi pogled ne čini važno, detalji su ono što čini razliku, a ako odaberete zlatne detalje pri uređenju interijera dodat ćete glamuroznu notu prostoru i naglasiti eleganciju. Zlatni detalji unijet će i toplinu u interijer i lako će se uklopiti u sve stilove dizajna.

Rasvjeta je bitna

Pri odabiru rasvjete posebnu pažnju potrebno je posvetiti odabiru visećih lampi jer one su te koje daju prostoru određeni pečat. Vizualno atraktivan i dobro ukomponiran luster ili visilica u Vaš će prostor unijeti svjetlost, ali će ga i „podignuti“ te će biti izvrsna dekoracija. Za što luksuzniji dojam odaberite dizajnersku lampu ili visilicu.

Dekorativna ogledala

Ogledala su se oduvijek koristila kao dekoracija, ali i za dobivanje iluzije većeg prostora jer se strateški pozicioniranjem ogledala prostor može činiti prostranijim. Čak su i na kraljevskim dvorovima dvorane bile ukrašene raskošnim ogledalima koja su dodatno naglašavala bogatstvo materijala haljina uzvanica balova. Tradicija dekoriranja prostora ogledalima se nastavila sve do danas.

Ova godina donosi određene novosti u odabiru ogledala, jer se, pored klasičnih ogledala, biraju i ona tonirana koja interijeru daju dodatnu dozu elegancije i luksuza.

Mramor ili keramika kao ukras

A kad smo kod luksuza, postoji li materijal koji može nadmašiti mramor?! I ove se godine mramor koristi kao dominantan materijal koji će se izvrsno uklopiti u svaki interijer i dati mu luksuzni „štih“. Veliki raspon boja i dezena, njegova masivnost, izražajnost i ljepota, čine mramor neizostavnim u uređenju luksuznih nekretnina.

Pored mramora, za uređenje interijera i ove godine se preferira keramika velikih formata. Bilo da oblažete podove, zidove kupaonice ili ostalih prostorija, birajte keramiku velikih dimenzija pri čemu ćete postići raskošan izgled. Ova vrsta keramike koristi se i kao dekorativni detalj, pa se tako može postaviti kao ukras na samo jednom dijelu zida ili čak kao kuhinjska ploča.

Zidne tapete

I ove godine u modi su zidne tapete. Uz raskošne, custom made tapete bit će Vam još ugodnije boraviti u Vašoj luksuznoj nekretnini i još ćete više uživati u prostoru.

Moderne tapete postale su prava umjetnička djela koja će svaki interijer podići na višu razinu. Osim dizajna, tehnologija je omogućila i napredak u otpornosti materijala, pa je sada moguće postaviti tapete i u kupaonice bez straha da će voda i vlaga utjecati na njihovu kvalitetu.

Bezvremensko drvo

Drvo je uvijek neizostavno pri uređenju interijera. Bilo da je riječ o podovima, ukrasu na zidu ili čak stropu, drvo će svakom interijeru dati dozu topline i osjećaja doma. 

Dobar odabir namještaja

Pri odabiru namještaja potrebno je razmišljati kako će se pojedini komadi uklopiti u interijer. Posebno je bitno pomno odabrati sofu, koja je uglavnom “statement” komad, te stol i stolice u blagovaonici. Zadnjih godina je u modi namještaj pastelnih boja, a odabir svjetlijih tonova dodatno će vizualno otvoriti prostor.

Za što bolji dojam odaberite sofe većih dimenzija i s većim jastucima. Ukrasite ih dodatnim jastucima tako da će svatko poželjeti sjesti u nju. Nemojte se bojati igrati s bojama jastuka i sofe te ostalog dekorativnog tekstila, jer, kao što smo rekli, boje su ove godine „in“.

Biljke kao dekoracija

Kako biste interijer podigli na novu razinu dobro je razmisliti i o biljkama kojima ćete unijeti dašak prirode u prostor. Bilo da odaberete biljke velikih zelenih listova ili one decentnije, svaka će donijeti pozitivnu energiju u prostor, ali i pripomoći čišćenju zraka.

Uređenje eksterijera

Bez obzira o kakvoj je vrsti luksuzne nekretnine riječ, je li to luksuzna vila s okućnicom, penthouse s krovnom terasom ili stan s terasom, bitno je voditi računa i o dodatnim sadržajima kao i uređenju eksterijera.

Danas je gotovo pa nezamislivo da luksuzna vila nema uređenu okućnicu s bazenom. Čak i ako se radi o kući prvi red do mora, bazen je „must have“. Uz bazen je svakako bitno i uređeno sunčalište s tušem, a ako pored bazena imate i jacuzzi ili saunu, onda ste svakako na dobitku. Naime, svi ovi sadržaji zadnjih su nekoliko godina jako popularni i traženi te će zasigurno povećati vrijednost Vaše nekretnine i privući potencijalne kupce.

Slično je i za stanove. Iako nemaju mnogo vanjskog prostora, potrebno je razmisliti o pravilnom odabiru vanjskog namještaja koji će uključiti dizajnerske ležaljke i jacuzzi.

Ipak, ono što se u zadnjih nekoliko godina najviše cijeni, a što se često zaboravlja, je mir i privatnost. Ako uz sve navedene trendove još imate i mogućnost odvojiti se od susjeda i osigurati mir i privatnost, osvojili ste „jackpot“ luksuznih nekretnina.

Obratite se s povjerenjem našem stručnom timu za savjete i pomoć pri odabiru prave nekretnine i uređenju interijera.

Povezani blogovi i novosti