Best Real Estate u slovenskim novinama Večer kao nezaobilazan izvor luksuznih nekretnina na Jadranu!

real estate newspaper

Jedan od najčitanijih slovenskih tiskanih medija – Večer – objavio je članak povodom razgovora s vodećim stručnjacima za nekretnine u regiji, među kojima je i Davor Perišić, osnivač brenda Best Real Estate.

Večer su slovenske nacionalne dnevne novine sa sjedištem u Mariboru koje još od kraja Drugog svjetskog rata informiraju opću slovensku javnost o važnim zbivanjima.

Zadovoljstvo nam je svjedočiti kako je Brend Best Real Estate u Sloveniji prepoznat kao relevantno mjesto za odabir luksuznih nekretnina na našoj obali. Davor Perišić je u članku iznio svoje tumačenje stanja na tržištu nekretnina u regiji, naročito na jadranskom području kojeg je bio predstavnik. Uz njega, svoje perspektive ponudili su i drugi eksperti za nekretnine, ali čija se stručnost više bazira na poznavanju slovenskog tržišta.

Davor Perišić, CEO Best Real Estatea

Kupovanje nekretnina u inozemstvu postaje europski trend

Budući da slovenski građani pokazuju sve veći interes za posjedovanjem nekretnina u hrvatskom priobalju, novinari časopisa Večer s Davorom Perišićem porazgovarali su zašto je to tako i što stranci najčešće traže.

„Nekretnine u Hrvatskoj najviše privlače Slovence zbog izlaska na Jadransko more, a i u našoj se zemlji osjećaju kao kod kuće što je bitno“, rekao je Davor Perišić.

Prema njegovim riječima, među kupcima je oko 40% Slovenaca, a ostali su Nijemci, Austrijanci, Česi, Poljaci i Mađari. Slovenci su dobri kupci i kupuju sve vrste nekretnina. Prema dosadašnjem iskustvu, najviše traže kuće od pola milijuna eura i više.

Inače, Best Real Estate trenutno nudi impresivan izbor luksuznih vila s bazenom duž cijele Jadranske obale koje su zanimljive slovenskim građanima.

Osim kupovanja kuća i stanova za vlastitu upotrebu, mnogi trenutno promatraju nekretnine kao oblik ulaganja. Budući da su nekretnine najsigurnije i najisplativije ulaganje, ta činjenica nimalo ne iznenađuje stručnjake za nekretnine.

Žele li stranci preduhitriti rast cijena nekretnina u Hrvatskoj?

Sugovornici su se dotaknuli i povećanja cijena nekretnina jer trenutno svjedočimo najvećem rastu u Hrvatskoj u posljednjem desetljeću. Prema aktualnim hrvatskim podacima, u zadnjem kvartalu prošle godine vrijednosti nekretnina bile su 15% više nego u istom razdoblju godine ranije, dok su ove godine, prema procjenama Best Real Estatea, porasle za najmanje 20%.

CEO Best Real Estatea prema svom iskustvu to ocjenjuje kao „posljedicu povećanja interesa stranaca za hrvatske nekretnine jer samih nekretnina definitivno ne nedostaje“. Isto tako, predviđa da će trend rasta cijena trajati još neko vrijeme tako da je sad idealan trenutak da se dodatno informirate o ponudi planirate li u bližoj budućnosti ulagati u nekretnine na jadranskoj obali.

Čast je pojaviti se u Večeru, slovenskom mediju bogate povijesti

Osnivaču Best Real Estatea bilo je drago dati svoj doprinos informiranju javnosti o tržištu nekretnina na relaciji Slovenija – Hrvatska. Naročito su dobre vijesti da se o interesu Slovenaca za hrvatske nekretnine pisalo u mediju s bogatom tradicijom kao što je časopis Večer.

Naime, Večer izlazi još od 9. svibnja 1945. godine kad je prvi broj lista bez naslova, koji je prethodio Večeri, izašao povodom oslobođenja Maribora.

Prema podacima iz 2021. godine, novine Večer danas se tiskaju u 17 700 novih primjeraka svaki dan i tiskovina su koja po nakladi spada u vrh slovenskog pisanog novinarstva. Osim tiskanog izdanja, Večer se može pratiti i na online portalu te u digitalnom obliku.

Izdanje o kojem je riječ u ovom članku dostupno je na linku svim slovenskim govornicima, a nama se možete javiti sa svim dodatnim pitanjima o gore spomenutim luksuznim vilama na jadranskom priobalju!

Foto: Pexels, Večer, osobna arhiva.

Povezani blogovi i novosti