Pravo vrijeme za investiranje u nekretnine u Hrvatskoj

luksuzne nekretnine

Hrvatska je zadnjih nekoliko godina hit destinacija, kako za turiste tako i za sve one koji žele uživati u zemlji predivnih prirodnih ljepota, osjetiti što je to slow living i mediteranski mentalitet. Dovoljno mala, a opet s velikim mogućnostima i prirodnim raznolikostima, u Hrvatskoj svatko može naći kutak za sebe.  Odaberite luksuzno uređen stan ili kuću i svako se jutro budite sretni i opušteni jer živite u zemlji tisuću otoka, tople klime i očuvane prirode. Ako se odlučite za kupovinu nekretnine na Jadranu uživat ćete u pogledu na predivno more i otoke, a svaki dan će završavati najljepšim zalaskom sunca, kojemu se divio i legendarni filmski redatelj Alfred Hitchcock.

U Hrvatskoj doživite najljepše dane i stvorite najbolje uspomene. Probudite se na Jadranu, ručajte u rustikalnoj Lici, a za večeru odaberite neki od luksuznih restorana u metropoli – Zagrebu. Ako pak, više volite prirodu, na raspolaganju su Vam brojni nacionalni parkovi, parkovi prirode i izletišta koja Vas neće ostaviti ravnodušnima, a koja su samo par sati vožnje udaljena od obale. Izvrsna, zdrava i organska Mediteranska prehrana svrstana je na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine, a svjež zrak i sunce koje sije većim dijelom godine, doprinijet će Vašem zdravlju i vitalnosti.

Unatoč dvije godine pandemije korona virusa, tržište nekretnina u Hrvatskoj ostalo je stabilno, stanogradnja i dalje cvjeta, a cijene kvadrata stana svake godine sve više rastu. Atraktivna lokacija i dobra povezanost avionskog i brodskog prometa vjerojatno su razlozi zašto je prošle godine najviša cijena kvadrata zabilježena u Splitu, uz kojega su Zadar i zadarsko područje je na vrlo traženom mjestu. Što se tiče Zagreba, on kontinuirano bilježi velik interes za kupovinu nekretnina. Potrebno je naglasiti činjenicu da su svi ovi gradovi samo dva sata leta avionom udaljeni od svih većih europskih metropola (a do velikog broja gradova treba i manje od 2 sata leta). Ovakva blizina i položaj u samom srcu Europe pruža Vam brz i jednostavan dolazak i odlazak gdje god i kad poželite. Mnogobrojne kvalitetne marine, u kojima možete unajmiti ili čuvati svoj brod, omogućuju Vam da se u svakom trenutku otisnete u morsku avanturu.

 

eksterijer

Naše nekretnine na atraktivnim su lokacijama, a svi znamo da je lokacija jedna od najvažnijih faktora kod kupovine stana ili vile. Također, posvećena je velika pažnja kod uređenja interijera, posebno kod odabira dizajnerskog namještaja i uređenja detalja. Velik broj vila i stanova ima bazen ili jacuzzi u kojima ćete se moći opustiti i uživati, kao i dodatne sadržaje poput fitness dvorane, saune i ljetne kuhinje koji će Vam pružiti odmor i zabavu. Isto tako, osigurana su i parkirna mjesta tako da ne morate brinuti gdje sa svojim limenim ljubimcem.

Zbog svih ovih blagodati London Post je prije par godina proglasio Hrvatsku zemljom broj jedan za investiranje, a nedugo nakon toga, stiglo je i još jedno priznanje. Dva su hrvatska grada – Zadar i Dubrovnik uvrštena na popis najpoželjnijih europskih gradova za život za one koji vole boraviti na otvorenom, a što je bilo objavljeno na poznatom portalu Money Inc. Prednosti življenja i investiranja u nekretnine u Hrvatskoj prepoznao je i jedan od vodećih austrijskih časopisa za interijer, dizajn i nekretnine Falstaff Living te je uvrstio dvije nekretnine iz Best Real Estate ponude u članak posvećen nekretninama u Hrvatskoj!

Riječ je o prestižnom međunarodnom časopisu koji pokriva teme iz svijeta arhitekture, interijera, dizajna, izvrsnih nekretnina te luksuznog stila života, a kojeg prate čitatelji s područja Austrije, Njemačke i Švicarske. Ovo izdanje Falstaff Livinga Residences posvećeno je luksuznim nekretninama i opisuje Hrvatsku kao Floridu Europe. U članku o Hrvatskoj i iznimnim nekretninama koje se u njoj mogu pronaći, pišu o tome kako je, unatoč krizi uzrokovanoj pandemijom, Hrvatska zemlja pogodna za život i zemlja u koju se isplati ulagati. Dokaz ovome je i stalan rast cijena nekretnina. Zbog sigurnosti investicije mnogi odabiru ulaganje kapitala upravo u tu sferu gospodarstva. Kupovina nekretnina može donositi pasivni prihod kroz iznajmljivanje, a ako to ne želite, uvijek imate nekretninu u kojoj možete stanovati. Ako ulažete u nekretninu, u njenu obnovu i opremanje, tada njena cijena dodatno raste. Odlučite li se za kupovinu nekretnine na turistički atraktivnom području, iznajmljivanje turistima može biti značajan izvor prihoda tijekom cijele godine. Osim toga, uvijek možete ostaviti određene periode za sebe i otići na zaslužen odmor.

Dakle, na Vama je samo da odlučite želite li apartman uz more, stan ili kuću na nekoj atraktivnoj lokaciji, a pri odabiru Vam mogu pomoći i naši vrsni stručnjaci. Provjerite ponudu najekskluzivnijih nekretnina na Jadranu, javite nam se i uživajte.

Povezani blogovi i novosti