Kompletno restaurirane kamene kuće- otok Ugljan

495.000€ · Kuća · Prodaja / For Sale

Ugljan je jedan od najslikovitijih otoka u zadarskom arhipelagu, leži nasuprot Zadra od kojega ga dijeli samo nekoliko nautičkih milja širok Zadarski kanal. Taj uvijek zeleni otok, čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama, generacijama je vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo. Ugljan se ubraja i među najnaseljenije hrvatske otoke, a današnja su naselja osnovana u srednjem vijeku, među kojima je i Preko smješteno duž istočne strane otoka.

Na istoj je lokaciji na kojoj se nalaze nekretnine nekoć bila rimska vila rustika. Danas je to kuća udaljena samo pet minuta hoda od trajektne luke, što je čini idealnom za posjet Zadru. Ako pak ne želite napustiti otok nego ga istražiti, mjesto je idealno za trčanje, biciklizam ili samo šetnju na kojoj vas očekuju opijajući mirisi mediteranskog bilja.

Posjed ima dvije kamene kuće kompletno restaurirane sa konobom i jedna kamena ruševina. U sredini se nalazi klasičan dalmatinski dvor sa vrtom, komin, krušna peć…. Za grijanje su vlasnici postavili restaurirane kaljeve peći iz perioda prije II svjetskog rata te je na katu  dizajnerska Jotul peć.

Prostor je osmišljen polivalentno da može boraviti vlasnik a drugi dio iznamljivati bilo kao cjelinu i sve zajedno kao kuću. Zato sve zajedno ima 6 spavačih soba, dva dnevna boravka, 3 kuhinje, 4 kupatila sa wc i jedan wc.

Velika kuća:

Donji kat : dvije spavaće sobe sa bračnim krevetom, dnavni boravak sa kaučem i sa blagavaonom , kuhinja i kupatilo
Gornji kat: tri spavaće sobe i dva kupatilo i kuhinja
Potkrovlje: tri kreveta, osmišljeno za djecu ili extra goste
Mala kuća:

Donji kat dnevni boravak sa kaljevom peći koja je restauruirana , wc, kuhinja
Gornji kat -spavaća soba sa kupatilom

Ruševina: napravljen kompletni arhitektonski nacrt nove kamene kuće sa opcijama tri aprtmana sa posebnim ulazima ili kuće sa velikim dnevni boravkom i 4 spavaće sobe. Projekt vlasnik poklanja kupcu.

Značajke / Features

Mjesto / Place

Otok Ugljan, Croatia

Ana Marcelić

Head of Office, Zadar

0916130675

Licencirani agent pri posredovanju u prometu nekretnina.

Contact

Message has been sent successfully.