We sell homes that make you happy

Stoljetna renovirana kamena kuća na plaži

Lokacija: Pelješac

Cijena: 725.000,00 €

Cijena po m2: 4.833,33 €

150 m2

Broj soba: 5

Spavaće sobe: 4

Kupaonice: 2

Opis

Ova prelijepa kuća nalazi se u povijesnoj jezgri Orebića, slikovitog primorskog gradića na poluotoku Pelješcu, odmah uz glavnu turističku šetnicu i obalu, svega 5 metara od mora.

Radi se o višestoljetnoj kamenoj kući stambene površine 150 m2, čija je arhitektura sačuvala sve najbolje odlike tradicionalne mediteranske gradnje. Kuća se sastoji od prizemlja, prvog i drugog kata.

U prizemlju se nalazi dnevni boravak, kupaonica i spremište. Iz dnevnog boravka se izlazi u dvorište koji vodi do kuhinje. Kuhinja je jako lijepo uređena. Ovaj dio kuće nekada je bio prostor za čamce i ribarski pribor, na lokalnom dijalektu “orsan”,  pa prostorijom dominira predivan stari kameni bačvasti svod (volat), u dalmatinskom arhitektonskom stilu poznat kao “buta”.

Iz dvorišta stepenice vode na terasu s koje se pruža prekrasan pogled na korčulansko-pelješki kanal, otok Korčulu, korčulanski arhipelag i pučinu. Stepenice iz dnevnog boravka vode na kat gdje se nalaze dvije sobe i kupaonica. Na drugom katu su još dvije sobe i kupaonica.

U prednjem dvorištu nalazi se spremište (ostava), a s vanjske strane visoki ogradni kameni zidovi osiguravaju potpunu privatnost objekta. Parkirna mjesta nalaze se  u blizini.

Kuća je u potpunosti renovirana 2007. godine, napravljene su kompletno nove instalacije struje i vode te je na svim dovodima vode u kući postavljen filter koji sprečava nakupljanje kamenca (centralna jedinica sustava za pročišćavanje nalaze se u dvorištu ispred orsana). U prizemlju i u svim kupaonicama instalirano je podno grijanje. Sobe su klimatizirane (sustav hlađenja i grijanja). Dodatni izolacijski premaz osigurava kuću od vlage zimi, a svi prozori na kući imaju dupla stakla što je dodatna izolacija. U svakoj prostoriji su napravljeni priključci za internet.

Pri renovaciji objekta napravljeni su spojevi za budući potencijalni priključak na kanalizacijsku mrežu. Prilikom renoviranja strogo se pazilo da kuća zadrži starinski, tradicionalni izgled što u kombinaciji s modernim dodacima, kući daje ne samo iznimnu funkcionalnost nego i poseban estetski moment koji čuva duh prošlih vremena i svjedoči o bogatoj povijesti i specifičnoj ljepoti ovog podneblja.

Šifra: #46933

Tlocrt

Ova nekretnina nema priloženi tlocrt.

Kontaktirajte nas

Slične nekretnine