We sell homes that make you happy

Kapetanova kuća na Pelješcu

Lokacija: Pelješac

Cijena: 600.000,00 €

Cijena po m2: 2.362,20 €

254 m2

Broj soba: 10

Spavaće sobe: 8

-

Značajke

Opis

Jedinstvena i autentična, 150 godina stara kamena kuća, nalazi se kraj mora na poluotoku Pelješcu.

Tradicionalan način gradnje s ručno obrađenim kamenom odražava iskonski mediteranski šarm i bogatu povijest kuće.

Površina kuće od 254 m2 uključuje kuću, verandu i autentičnu konobu koja se nalazi ispod kamene terase s pogledom na more i otok Korčulu. U originalnoj konobi s bačvastim svodom nalaze se očuvani primjerci kulturne baštine: mlinica, kamenica, krušna peć, a na terasi je autentični, unikatni dimnjak (tzv. Lastovski fumar) kao simbol pokazivanja imućnosti kućevlasnika.

Kuća se sastoji od prizemlja s velikim salonom i četiri sobe, prvog kata, također s velikim salonom i četiri sobe, te potkrovlja koje se može preurediti u odličan penthouse s otvorenim pogledom na more, okolni arhipelag i Korčulu , prizemlje i stepenište napravljeni su od kamena.

Autentični dalmatinski stil gradnje sa sačuvanim unutarnjim uređenjem, stari očuvani bunar u kuhinji, stare kamene sprave za proizvodnju i čuvanje maslinovog ulja te stare kamene klupe čine ovu kuću istinski jedinstvenom.

Na dodatnih 1126 m2 zemljišta oko kuće zasađena su stabla limuna, naranči i mandarina što osigurava potrebnu privatnost, a idealno je mjesto za izgradnju bazena.

Kuća i okućnica s vrtom zajedno čine 1930 m2. 

Idejni projekt rekonstrukcije i bazena te troškovnik adaptacije izrađen od ovlaštenog arhitekta za rad na spomenicima kulture je moguće dobiti na uvid u agenciji.

Šifra: #46868

Tlocrt

Ova nekretnina nema priloženi tlocrt.

Kontaktirajte nas

Slične nekretnine